Babaúszás

Babaúszás

A babaúszás a születés előtt már a magzatvízben elkezdődik…

A babáknak életük első néhány hónapjában a szárazföldi lét során csekély lehetőségük van mozgásra, mivel picike izomzatuk  még csak most kezd ébredezni. A vízben azonban egészen más a helyzet. A vízi közeg ugyanis lehetővé teszi, hogy a babák szabadabban, könnyedebben, súlytalanul mozogjanak. Számukra hatalmas öröm ez a kötöttségek nélküli mozgás, amely az anyaméhben töltött  időszakot idézi.

Melegvizes (32 fokos ) medencével várunk benneteket, hogy öröm legyen a közösen eltöltött idő, babának mamának egyaránt!:

Időpontok 2023. szeptember 12-től:

KEDD                9:00-11:00  Oktató: Judit
CSÜTÖRTÖK   9:00-11:00  Oktató: Judit
SZOMBAT        9:00-11:00   Oktató: Judit

 

 

A foglalkozásra regisztrálni kizárólag a Babaúszás Budaörs zárt facebook csoportban tudtok, mely oldal  erre a linkre kattintva érhető el:
Itt minden fontos információt megtaláltok!
Olvassátok végig kérlek a rögzített bejegyzéseket!
Ami az 1. alkalomra feltétlen szükséges:
 – orvosi igazolás (mely tartalmazza, hogy 4 hónapos korig minden kötelező oltását megkapta a pici)
– eldobható úszópelus 

Kedves Szülők!
Sokan ugyan már ismertek a foglalkozásokról, de azért engedjétek meg, hogy most kicsit részletesebben is bemutatkozzam nektek…
Gyermekkorom óta vízben érzem otthon magam, 6 évig versenyszerűen úsztam is a helyi egyesületben Nagykanizsán, a szülővárosomban. Az érettségit követően Pécsre költöztem, majd itt diplomáztam gyógytornászként. Pár évvel később már budapesti lakosként, kismamaként  találtam rá a babaúszásra. Gyermekkori úszó múltamból és hivatásomból adódóan is úgy éreztem, hogy ezt a közös mozgásformát kell, hogy válasszam magunknak, mint minőségi időtöltést. Mivel én imádom a vizet, azt reméltem, hogy kisfiammal is hamar sikerül megszerettetnem ezt a számomra otthonos közeget. Sajnos Zalán koraszülött lett, így a tervezettnél picit később kezdtük ugyan az uszit (6 hónaposan), de szerencsére hamar beleszerettünk mindketten.

Kisfiam 3,5 éves koráig jártunk babaúszásra. Majd az itt megszerzett vizbiztonsággal és tudással magabiztosan mentünk tovább az ovis majd az iskolai úszás felé.

Ezen időszak alatt már megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy én is elvégzem az oktatói képzést. Szerettem volna, hogy a gyakorlatok mögé is lássak. Ne csak végezzem a gyakorlatokat (ahogy korábban szülőként tettem) hanem értsem és tudjam, hogy mit miért csinálok a babákkal, hogy épülnek egymásra az adott feladatok, mit mivel fejleszthetünk és hogyan jutunk el oda, hogy egy 3-6 hónapos baba 2 eves korára, fejest ugrik a medencébe, merülőjátékokat hoz fel a medence aljáról, és teszi ezt olyan magabiztossággal és könnyedén ami egy 6 évesnek is javára válna. Ezen tudás birtokában várlak benneteket szeretettel a Budaörsi Városi Uszodában, hogy veletek szülőkkel, együtt tanuljuk meg a kis picikkel az alapokat, hogy fokozatosan haladva, teljes vízbiztonságot és vízszeretetet alakíthassunk ki a cseperedőkben, és olyan nagyfokú magabiztosságot és önállóságot adhassunk a nagyoknak a vízben (és azon kívül is), amivel később bátran mehetnek neki az ovinak, a sulinak és az ÉLETnek is!


Rajnai Judit

babaúszás oktató

Elérhetőségeim:
judit.rajnai@gmail.com
06-20/348-9787 ( hétköznap 8-16 óra között)

          

Részvételi díj 2023. szeptember 12-tól:

 1 alkalom 5.750,-
 4 alkalmas bérlet (3 hónapig érvényes) 20.650,-

Top